Keksiukas

 INGREDIENTAI:

 
PORCIJŲ SKAIČIUS: 10
170 gramųcukraus
120 gramųkvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
110 gramųsviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
100 mililitrųpieno
2 vienetaikiaušinių
1 šaukštelisvanilinio cukraus (nebūtina)
1 šaukšteliskepimo miltelių
1 žiupsnelisdruskos
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals, o tūris ženkliai padidės. Toliau plakdami supikite atvėsusį sviestą.
3.
Į plakinį per kelis kartus sudėkite miltus, po kiekvieno dėjimo švelniai išmaišydami iki neliks sausų miltų (maišykite šaukštu arba mentele, nebe plaktuvu).
4.
Į tešlą supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
5.
Masę pilkite į riebalais pateptas arba specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles: mase užpildykite daugmaž 2/3 formelės, nes keksiukai kepdami pakils.
6.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių. Ar keksiuki iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus į keksiuko vidurį jį turėtumėte ištraukti sausą, neapsivėlusį tešla.
7.
Iškepusiems keksiukams leiskite truputį atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.

Comments

Popular Posts