Keksiukas
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 10
170 gramų | cukraus |
120 gramų | kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) |
110 gramų | sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus) |
100 mililitrų | pieno |
2 vienetai | kiaušinių |
1 šaukštelis | vanilinio cukraus (nebūtina) |
1 šaukštelis | kepimo miltelių |
1 žiupsnelis | druskos |
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals, o tūris ženkliai padidės. Toliau plakdami supikite atvėsusį sviestą.
3.
Į plakinį per kelis kartus sudėkite miltus, po kiekvieno dėjimo švelniai išmaišydami iki neliks sausų miltų (maišykite šaukštu arba mentele, nebe plaktuvu).
4.
Į tešlą supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
5.
Masę pilkite į riebalais pateptas arba specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles: mase užpildykite daugmaž 2/3 formelės, nes keksiukai kepdami pakils.
6.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių. Ar keksiuki iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus į keksiuko vidurį jį turėtumėte ištraukti sausą, neapsivėlusį tešla.
7.
Iškepusiems keksiukams leiskite truputį atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Comments
Post a Comment